perjantai 16. syyskuuta 2016

1st : "I am SO confused right now."

Yks kuukaus Jenkeissä pulkassa. Ei kyllä yhtään tunnu siltä. Aika menee ihan järkyttävän nopeasti, eikä oikeen kerkee tulla edes ikävä. Arki rupee jo hyvää vauhtia normalisoitumaan.
Oon siis pikkusessa kaupungissa, jonka nimi on Harlan. Se sijaitsee Iowassa ja lähis iso kaupunki on Nebraskan puolella oleva Omaha.
Kaikki täällä on tosi mukavia ja auttavaisia. Oon saanu jo hyviä kavereita ja kaikenlaista on suunnitteilla. Meijän koulussa on kaksi muuta vaihtaria. Marisa on Saksasta ja Jokha on Tansaaniasta.  Ollaan kaikki meidän koulun lentistiimissä.
Koulussa joka päivä on sama lukkari joka voi välillä tuntua hieman yksitoikkoiselta. Tunnit on suunnilleen 60 min pitkiä ja välkät on sellaset 4 minuuttia. Omia koulukirjoja täällä ei ole ja konetta käytetään paljon. Mun koulupäivä kestää kaheksasta about viiteen, mutta 2:30 eteenpäin on lentis harkat.
Oon siis meidän koulun lentistiimissä managerina, joka tarkottaa sitä että auttelen treeneissä keräämällä palloja, tekemällä eri pikkutehtäviä mitä valmentajat antaa ja kaikenlaista siltä väliltä. Matseissa saatan tehdä Libero-trackingiä eli pelaajien vaihtojen kirjaamista tai hoitaa tulostaulua. Viime pelissä mun tehtävä oli vartioida meidän pukukopin ovea varkailta ja katsoa peliä. Aika rentoa siis.
Kaikki on tosi kiinnostuneita Suomesta ja millasta siellä on. Monet opettajat on kyselly erinäkösiä juttuja liittyen Suomeen ja mun asuinpaikkaan. Nuoret tykkää eniten kun kerron Suomen ja Amerikan koulujen eroista. Useiten kysytty kysymys on varmaankin, että tykkäänkö Iowasta ja täällä olosta. Monet myös ihmettelee mun sukunimeä ja miten ihmeessä se lausutaan. Ihmeellisen hyvin nää paikalliset osaa sen kuulolta lausua. Rehtori on yksi näistä yksilöistä, joka on ottanut tehtäväkseen oppia lausumaan sen oikein. Mä tykkään kuunnella muiden yrityksiä ja vastailla niiden kysymyksiin.

Yritän postata ainakin kerran kuukaudessa about 15. päivän tienoilla. Mulle saa laittaa kyssäreitä niin vastailen niihin ajan myötä. Ehdotuksia blogipostausten aiheista saa myös laittaa. Suunnitelmissa olis tehdä ainakin mun NYC:in matkasta ja koulusta erilliset postaukset lähi aikoina. Tossa alhaalla on erinkösiä satunnaisia tähän mennessä ottamiani kuvia.

------------------------------------------

1 month in the USA done. It really doesn't feel like it. The time flies by and there really isn't a lot of time to be homesick. My everyday life starts to normalize.
I'm staying in a small town called Harlan. It's in Iowa and the closest big city is Omaha in Nebraska. 
Everybody here is really nice and helpful. I've made friends and we're already planning different kind of things. In our school, there's two exchange students besides me. Marisa is from Germany and Jokha is from Tanzania. We are all in the volleyball team.
The schedule is the same in school every day, which can be a little boring. The classes are about 60 minutes long and the recesses are 4 minutes. We don't have our own school books and we use the computer a lot. My school day starts at 8:05 and ends about 5:00, but I have volleyball practice from 2:30 to 5:00.
I'm in our schools' volleyball team as a manager. I help with the balls, do little tasks that the coaches want me to do and all that kind of stuff. During the matches I might do Libero tracking, which is writing down the substitutions of the players, or take care of the scoreboard. In the last match I guarded our locker rooms' door from thieves. So a pretty chill job. 
Everyone is really interested in Finland and what's it like there. Many teachers have asked different questions about Finland and where I live. Teenagers like when I tell what's different in Finland, school and friend wise. The most asked question must be: How do I like Iowa and Harlan? Many have troubles with my last name and it's pronunciation. Our school's principal have taken as his mission to learn how to say it. I like hearing others try saying it and I love answering their questions. 

I'll try to post once a month around the 15th day. Please send me questions and ideas for future blogposts. I'm planning on doing separate blogposts on my NYC camp and school. Below there are random pictures that I have taken during my stay.



Statue of Liberty NYC

 Top of the Rock NYC Aila, me and Niilo

 Lentisreenit // Volleyball practise

 Koululounas // School lunch

 Auringon nousu mun huoneesta // Sunrise from my room

 Mun lentis tiimin paita // My volleyball team shirt

 Polaroid-kuva ekasta amerikkalaisesta futispelistä // Polaroid picture of my first football game

 Meijän perheen koirat Remi ja Annie sekä mun host-veli Lucas // Our dogs Remi and Annie and my host-brother Lucas


 Myllymäki & Pucelik

 Grani-possen läksärit // Farewell party

 
 Mun eka lentolippu Köpikseen // My flight ticket to Copenhangen
 Lentokentällä viideltä aamulla // At the airport at 5am



 NYCin kaupan Oreo-valikoima // SO MANY OREOS WHAT

 NYC Skyline
 Brooklyn Bridge

 Times Square

 Top of the Rock 

 NYC Skyline

 Coney Island

 Jossain Omahan yläpuolella // Somewhere over Omaha

 Eka hali host-veljeltä Amerikassa // 1st hug from Lucas in USA

 Harlan Community High School

 Auringonlasku olohuoneesta // Sunset from our living room

 Mun Instagram-tili jonne päivittelen hieman useammin kuulumisia. // My Insta where I post more often 

 Koko NYCin leiri // The whole NYC camp

 Me in NYC


3 kommenttia:

  1. Ihan mahtavaa ku nyt teit tän😎😎😎 pääsen stalkkaa sun elämää😂😂😂 Ihanan näköstä siellä, noi kaikki kuvatki 😍😍😍🙏👌 Tää on kolmas kerta ku kirjotan tätä kommenttii ku onnistuin ain poistaa edelliset😂😂😂✌😈 Toivottavasti on yhtä kivaa jatkossaki🙌, Ikävä 🙏😊😮 Ja siis joo oon Inka😂 en osannu muuttaa tota kommentti nimellä kohtaa ilman, että onnistun poistaa tän kommentin😂en riskeeraa nyt🙏

    VastaaPoista
  2. Oi sain mun nimen tähä😂😂😂✌

    VastaaPoista